De senaste dagarna har gått i äppletstecken. Min favoritsort att knapra på är Katja, de är söta, lite syrliga och väldans vackra.
Några äpplen om dagen brukar det bli. Av en mjöligare sort har vi gjort mos. Det har skalats, kokats och nu är det klart!
Vi använder oss av pappas recept och tar cirka 2 dl vatten och 3 hg socker till varje kilo äpple. När äpplena har löst upp sig häller vi i sockret. Glasburkarna står i ugnen under tiden (cirka 100 grader). När vi är nöjda med konsistensen häller vi moset i de varma burkarna och fyller ända upp.
Inget konserveringsmedel behövs! Vill man vara nyttig och tänker äta upp moset ganska så fort så kan man med fördel minska sockret.
Klänningen är av den typ som jag har väldans ofta nu för tiden. Kraftig lätttvättad bomull, rejäla fickor, rymlig och skön!
Den är köpt på Myrorna för 85 riksdaler.